Στον "αέρα" βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία αφορά «κόκκινα δάνεια» κατά την περίοδο 2008-2010 με 35 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο.

Παρά το γεγονός ότι η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται σχεδόν ενάμιση χρόνο, σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρίας Κουτέρη, καταλογίζοντας της έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Αθανάσιος Βαρλάμης, συνήγορος του κατηγορουμένου Άγγελου Φιλιππίδη. Ο κ. Βαρλάμης έκανε αναφορά σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που - όπως υπογράμμισε - έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας. Την αίτηση του κ. Βαρλάμη δήλωσε ότι συνυπογράφει ο συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι έκαναν ευθέως λόγο για πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Το έναυσμα για την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης έδωσε η αίτηση αποχής που κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα η εφέτης Αναστασία Πρίφτη, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την προέδρο του δικαστηρίου. Η αίτηση αποχής της εφέτου ωστόσο απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Εάν γίνει δεκτή η αίτηση εξαιρέσεως που κατάθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, τότε, η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αρχίσει από την αρχή με άλλη σύνθεση.