Πρωτοφανές περιστατικό στο Καστελόριζο.Εντόπισαν τουρκικό πλοίο με λαθραία τσιγάρα, αλλά το άφησαν να φύγει!

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο που συνέβη μόλις προχθές το μεσημέρι στο Καστελόριζο φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα τα parapolitika.gr, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές αρχές, θέλοντας να μην οξύνουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία μετά την σλυλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις αρχές του μήνα.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Μεγίστης το τουρκικό επιβατηγό πλοιάριο Kahramanlar 4 (με ΙΜΟ 8985244) ερχόμενο από Κας της γειτονικής χώρας, και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα, λαθραία τσιγάρα.

Παρά την διακρίβωση του λαθρεμπορίου από τo τοπικό τελωνιακό τμήμα, οι εισαγγελικές αρχές δεν προέβησαν στη δέσμευση του τουρκικού σκάφους όπως προβλέπεται. Αντ’ αυτού, δόθηκε κανονική άδεια για τον απόπλου του, χωρίς να ασκηθεί ουδεμία δίωξη, κατά παρέκλιση των κείμενων διατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τελωνειακοί του Καστελόριζου, ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου και από εκεί τους συνέστησαν να μην προβούν σε οποιαδήποτε σύλληψη των ιθυνόντων ή κατάσχεση του τουριστικού πλοιαρίου. Και αυτό γιατί προφανώς αυτές είναι οι εντολές που έχουν, ώστε να μην δημιουργηθεί ένα ακόμη επεισόδιο που θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες με την Τουρκία.