Την επιχειρησιακή εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Μυτιλήνης, Άντισσας, Πολιχνίτου και Καλλονής στη Λέσβο παρακολούθησε χθες ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ «Αρχιπελάγους».

Η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων της Λέσβου περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα στον ατομικό και ομαδικό οπλισμό, καθώς και αντικείμενα Πρώτων Βοηθειών Μάχης. Μετά το πέρας των θεωρητικών αντικειμένων, οι Εθνοφύλακες πραγματοποίησαν βολές με όλα τα είδη των όπλων, που είχαν στη διάθεσή τους.

Στη συνέχεια ο Αντιστράτηγος Αλκ.Στεφανής, απευθυνόμενος στους ασκούμενους, έδωσε συγχαρητήρια για την ετοιμότητα και το πνεύμα νικητή που τους διακατέχει, τονίζοντας ιδιαίτερα το υψηλό ηθικό και την αισιοδοξία του στρατεύματος. Επεσήμανε επίσης ότι «η μαχητική ισχύς, η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα του Στρατού Ξηράς αποδεικνύονται καθημερινά, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα, άμεσης αντίδρασης και αποστολής προσωπικού και μέσων στο συμβάν του Αγαθονησίου για τη διάσωση συνανθρώπων μας».

Ο ίδιος, τέλος, αναφέρθηκε στους ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής κοινωνίας, που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και την αποτροπή κάθε απειλής από όπου κι αν προέρχεται.