Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και συγκεκριμένα στο Ακραίφνιο του δήμου Ορχομενού, καθώς δεκάδες μαθητές του σχολείου της περιοχής αρρώστησαν με τα ίδια συμπτώματα. «Βρισκόμαστε σε αναμονή.

Είμαστε επί ποδός από χθες που έγινε γνωστό το περιστατικό και ήδη δράσαμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου τόσο να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των μαθητών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής», δηλώνει στα parapolitika.gr η αντιπεριφερειάχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

«Είμαστε επί ποδός και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το χημείο» δηλώνει στα parapolitika.gr η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά   

Η κ. Παπαθωμά δηλώνει επίσης ότι «είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα και κανείς μαθητής δεν πήγε εκεί ούτε για να εξεταστεί ούτε υπάρχει κάποιος που νοσηλεύεται», ενώ ξεκαθάρισε ότι τα αποτελέσματα από το χημείο στο οποίο έχουν σταλεί τα δείγματα νερού που πήραν τα ειδικά συνεργεία από το σχολείο και από το χωριό γενικότερα θα ανακοινωθούν μέχρι το μεσημέρι.

Τα συμπτώματα του πυρετού, του πόνου στα κόκκαλα και η ζαλάδα που ένιωσαν σχεδόν 50 μαθητές του σχολείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακραίφνιο, εξακολουθούν και σήμερα, με αποτέλεσμα επί δύο ημέρες το σχολείο για λόγους ασφαλείας να μένει κλειστό.

Ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Παναγιώτου μίλησε στα parapolitika.gr για τη σημερινή κατάσταση στο σχολείο: «Και σήμερα από τα 67 παιδιά προσήλθαν για μάθημα 16 μαθητές, γι’ αυτό και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Καθημερινά θα βλέπουμε τις εξελίξεις και θα αποφασίζουμε για το πότε θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και αυτό θα εξαρτηθεί από τα εργαστηριακά αποτελέσματα που περιμένουμε σήμερα από το χημείο».

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε δε ότι «δεν έχω εικόνα για παρόμοια κρούσματα σε ενηλίκους, ωστόσο η ανησυχία μας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα είναι μεγάλη για το συγκεκριμένο περιστατικό».