Μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο έχει προγραμματίσει η Λαϊκή Ενότητα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Η συγκέντρωση θα γίνει στην οδό Πανεπιστημίου 56, στο κέντρο της Αθήνας. Στην ανακοίνωση της ΛΑΕ αναφέρεται ότι βγαίνουν στο σφυρί ισόγειο κατάστημα 162,5 τ.μ. στη Λάρισα, με πρώτη προσφορά στα 85.000 ευρώ για υποθήκη 138.000 ευρώ. Κατά την ΛΑΕ επίσης την Τετάρτη θα βγουν στο σφυρί: διαμέρισμα στα Καμίνια για χρέος 50.000 ευρώ με πρώτη προσφορά 81.000 ευρώ, διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος για χρέος 100.000 ευρώ και πολλά άλλα. 

Από την πλευρά του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το ακίνητο στη Λάρισα αφορά οφειλή 469.000 ευρώ που προκύπτει από λογιστικό υπόλοιπο επιχειρηματικού δανείου.

«Επομένως, αν κάποιες συλλογικότητες ενδιαφέρονται πραγματικά να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία έχουν δύο επιλογές: κατ' αρχάς να πάψουν να διαβάζουν και να επικοινωνούν λάθος τα στοιχεία των πλειστηριασμών και δεύτερον να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη ποιες διεξόδους έχουν και ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εν λόγω διαδικασίες. Κατανοούμε βέβαια απόλυτα ότι οι δύο αυτές επιλογές δεν είναι τόσο θεαματικές, αλλά σίγουρα όμως είναι ουσιαστικές».

Ο Σύλλογος προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη: «Ο δρόμος της συκοφαντίας, των απειλών, των εκβιασμών, που μόνο στόχο έχουν να διαβάλουν και να προσβάλουν επαγγελματικά και προσωπικά εκπροσώπους του κλάδου μας, δεν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα, καθώς ευτυχώς για τη δημοκρατία μας υπάρχουν τα νομικά εκείνα εργαλεία που μπορούν να δώσουν απάντηση σε πράξεις και διατυπώσεις που στερούνται νομιμότητας. Άλλωστε σχετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη δρομολογηθεί».