Μετά από τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους δημοσίους υπαλλήλους και τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, η πρώτη φορά αριστερά επιτέθηκε τώρα και σε πολίτες του Πειραιά και φιλάθλους του Ολυμπιακού, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις πρωτοφανείς -όπως λένε οι γνωρίζοντες- αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης και βεβαίως για τη σκευωρία που εξυφαίνεται εδώ και καιρό κατά του ηγέτη της ομάδας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Αφορμή για την διαμαρτυρία στάθηκε η παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο λιμάνι. Ο τελευταίος μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι, καθώς εκτός από κορυφαίος κυβερνητικός λειτουργός , είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον κ. Ιβάν Σαββίδη, από την σουίτα του οποίου έχει παρακολουθήσει επανειλημμένως αγώνες του ΠΑΟΚ.

Η αστυνομία όχι μόνο δεν επέτρεψε στους φίλους του Ολυμπιακού να προσεγγίσουν το χώρο που θα μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά τους «έλουσε» και με χημικά 

Παρατεταγμένες δυνάμεις το ΜΑΤ από το μεσημέρι σχεδόν είχαν αποκλείσει τους χώρους πέριξ του δημαρχείου Πειραιά και έκαναν προληπτικούς ελέγχους στους διερχόμενους πολίτες. Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν ειρηνικά να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο Theoxenia, όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών. Αναίτια τα ΜΑΤ, χωρίς να προκληθούν, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους με χρήση δακρυγόνων και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένας τραυματίας. 

Στο ξενοδοχείο στο οποίο έφτασε ο υπουργός Οικονομικών με μισή ώρα καθυστέρηση δεν βρίσκονται παρά ένας μικρός αριθμός στελεχών της νομαρχιακής επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου. 

Οι χειρισμοί της αστυνομίας προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Τόσκα, πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρξε η ίδια… ευαισθησία. Μάλιστα, όπως σχολιάζουν αυτόπτες μάρτυρες εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σχεδόν δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση με πολλούς να εικάζουν ότι συνέβη μόνο και μόνο για να μη συγκεντρωθεί περισσότερος αριθμός πολιτών.

Σημειώνεται, ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επρόκειτο να μιλήσει αρχικά στον πολυχώρο Κρεμλίνο, ωστόσο αίφνης τα δεδομένα άλλαξαν, κατόπιν άρνησης των ιδιοκτητών να πραγματοποιηθεί τελικώς εκεί η συγκεκριμένη εκδήλωση.