Κλειστά θα παραμείνουν αύριο αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε η σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

«Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Την απόφαση για το ποια σχολεία θα κλείσουν ή όχι, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θα την λάβουν οι διευθυντές», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Στο δήμο Καλαμαριάς η δημοτική αρχή αποφάσισε σήμερα να καλύψει τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων με μια υδροφόρα, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και αύριο.

Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, αύριο το πρωί, με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων δεν θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα σχολεία.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, όσον αφορά τα σχολικά συγκροτήματα.