Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το πρόβλημα της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο άφησε χωρίς νερό την πόλη για πέντε μέρες.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, ειδικά σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη ζητά να εξεταστούν τα κονδύλια που διακινήθηκαν για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Το Σάββατο, ύστερα από πέντε ολόκληρες μέρες προβλημάτων και αγανάκτησης των κατοίκων, αλλά και των επιχειρηματιών, έγινε σύσκεψη στο περίφημο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπό την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μετά το πέρας, η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι διακοπές νερού, ενώ σε κάποια άλλα σημεία θα αποκατασταθεί η ροή.

Τελικά, το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τις διακοπές στην υδροδότηση.

Νωρίτερα, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ είχε ζητήσει «υπεύθυνη» και «επίσημη» ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα με την υδροδότηση της πόλης.

 «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στον πρόεδρο της ΝΔ θεώρησε σωστό να απαντήσει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αντί να αναφερθεί στην ουσία του προβλήματος, το γεγονός ότι η πόλη έμεινε χωρίς νερό για πέντε μέρες, σχολίασε το πού ανηκει η ΕΥΑΘ...

«Η ΕΥΑΘ από τον ιδρυτικό της νόμο 'ανήκε' στο τότε υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, ενώ στο καταστατικό της το 2013 (άρ.1 παρ.3) αναφέρεται ότι την εποπτεία έχουν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Μακεδονίας Θράκης. Υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρ. διακυβέρνησης τότε και ούτε τι αποφασίζατε δεν ξέρετε κε Μητσοτάκη, και θέλετε να κυβερνήσετε τη χώρα. Για αυτό δεν θα τα καταφέρετε ποτέ» έγραψε στο Twitter.