Στο χειρουργείο παραμένει ακόμη ο επιχειρηματίας, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά ένοπλων ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τραυματίας παρουσίασε αιμορραγία και κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο νεφρό. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους γιατρούς στο Γ. Γεννηματάς, η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη.

Ο λόγος για τον 52χρονο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη, με καταγωγή από την Άνδρο, ο οποίος γεννήθηκε στη Βιέννη και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εταιρεία της οικογένειας στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών και της ενέργειας. 

Μια εταιρεία με ιστορία στον χώρο των κατασκευών και της ενέργειας είναι αυτή του επιχειρηματία που δέχθηκε επίθεση από αδίστακτους ληστές μέσα στο σπίτι του στη Νέα Κηφισιά.

Η εταιρεία, εισάγει και εμπορεύεται σήμερα περισσότερα από 17.000 διαφορετικά είδη σύγχρονου οικοδομικού εξοπλισμού, προϊόντα 41 εταιριών και εργοστασίων παγκοσμίου φήμης, τα οποία και αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το ζευγάρι έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ όπως αναφέρεται και στο σάιτ της εταιρείας, στο πελατολόγιο της ανήκουν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες. Κάτοικοι της Κηφισιάς μιλούν για έναν άνθρωπο αγαπητό και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που ποτέ δεν συνήθιζε να προκαλεί παρά την οικονομική του επιφάνεια.

Το χρονικό 

Δραματικές στιγμές έζησε η οικογένεια του 52χρονου στην Κηφισιά όπου λίγο μετά τις 5 το πρωί εισέβαλαν ληστές και τραυμάτισαν σοβαρά τον άτυχο άνδρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό από αστυνομικές πηγές, δύο ληστές φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.15 το πρωί όπου βρισκόταν ο άτυχος άνδρας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους.

Ο 52χρονος όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι, βγήκε από το δωμάτιό του και ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο ληστές. 

Την ώρα της συμπλοκής ο συνεργός σήκωσε το δικό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον άτυχο επιχειρηματία στην πλάτη. Μετά από αυτό οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της άγριας σκηνής είπε στις Αρχές ότι οι δράστες από την αρχή που μπήκαν στο υπνοδωμάτιο ήταν πολύ επιθετικοί, έβριζαν και απειλούσαν το σύζυγό της και μιλούσαν ελληνικά.

Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός,