Να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, ζήτησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά.

Η εισαγγελέας απέρριψε τα όσα είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο κατηγορούμενος για τις συνθήκες θανάτου του θύματος, που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικά νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ο αγγειοχειρουργός είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για «ιατρικό λάθος», ωστόσο η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στα δύο αναισθητικά φάρμακα που χορήγησε στην ασθενή ενόψει της επέμβασης για την αφαίρεση κιρσών, τα οποία της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί, αύριο το πρωί, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος «δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση» για τη χορήγησή τους, ούτε προέβη «σε κάποια ενέργεια να την επαναφέρει ή να καλέσει σε βοήθεια», όταν διαπίστωσε τις παρενέργειες.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο χώρος στον οποίο οδήγησε την 36χρονη ήταν ακατάλληλος, τονίζοντας ότι δεν διέθετε όργανα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

«Ήθελε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο ταχεία η νάρκωση, ήθελε να έχει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο και χωρίς ρούχα» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Την άφησε να πεθάνει γιατί δεν ήθελε να γίνει αντιληπτό τι έκανε στον συγκεκριμένο χώρο».

Σχολίασε, δε, υπόνοιες που διατυπώθηκαν για τα κίνητρα του δράστη, τονίζοντας ότι «πλανάται στην ατμόσφαιρα μήπως έχουμε σεξουαλική κακοποίηση», τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτά είναι υποθέσεις, τις οποίες δεν μπορεί να υιοθετήσει. «Τον πραγματικό λόγο ίσως να το γνώριζαν η αποθανούσα και ο γιατρός που δεν είπε την αλήθεια» σημείωσε.

Όσον αφορά τις μετέπειτα ενέργειές του να «φορτώσει» τη γυναίκα στο αυτοκίνητο και να πετάξει τη σορό της σε απόκρημνη περιοχή, η εισαγγελική λειτουργός διατύπωσε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε μεθοδευμένα και οι κινήσεις του δεν υποδηλώνουν ότι βρισκόταν σε πανικό, όπως διατείνεται ο ίδιος.

Τέλος, η κα Καπαμά εκτίμησε ότι εάν οι διωκτικές Αρχές δεν εντόπιζαν τις κινήσεις του γιατρού από το GPS του κινητού του, το οποίο κατέγραψε το δρομολόγιο προς Χαλκιδική, ενδεχομένως το πτώμα να μην είχε εντοπιστεί ποτέ.