Μάχη για τη ζωή του δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς» μετά την επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά. Ο άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή. Οι χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας κρίνονται επιτυχημένες. Ωστόσο, κατά τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση διενεργήθηκε νεφρεκτομή (αφαίρεση δεξιού νεφρού).

Σύμφωνα με τους γιατρούς, επιβαρυμένα από τους πυροβολισμούς είναι κυρίως ο θώρακας, το ήπαρ και η σπονδυλική στήλη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ αναζητούν και ίχνη DNA στο σημείο της πάλης. Οι έρευνες αναμένεται να βασιστούν και στην κατάθεση της συζύγου του επιχειρηματία.

Kύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου δεν ήταν τυχαία, καθώς οι εισβολείς φέρεται να γνώριζαν ότι το σπίτι δεν διέθετε ενεργό σύστημα συναγερμού ή κάμερες. Υλικό αναζητείται από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, παρά το γεγονός ότι στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά οικίες.

Σοκάρει η μαρτυρία της συζύγου

Τις συγκλονιστικές στιγμές περιγράφει η σύζυγος του επιχειρηματία, μιλώντας στους αστυνομικούς. «Ήμουν στο κρεβάτι με τον σύζυγό μου. Ακούσαμε φασαρία και εκείνος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Ο ένας τον χτύπησε στο κεφάλι με κάτι σιδερένιο. Ο άντρας μου κάποια στιγμή επιτέθηκε στον έναν από τους δύο αγνώστους».

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας

Ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης, με καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στη Βιέννη και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εταιρεία της οικογένειας στον χώρο των κατασκευών και της ενέργειας. Μια εταιρεία με ιστορία στον χώρο των κατασκευών και της ενέργειας είναι αυτή του επιχειρηματία που δέχθηκε επίθεση από αδίστακτους ληστές.

Η εταιρεία εισάγει και εμπορεύεται σήμερα περισσότερα από 17.000 διαφορετικά είδη σύγχρονου οικοδομικού εξοπλισμού, προϊόντα 41 εταιρειών και εργοστασίων παγκοσμίου φήμης, τα οποία και αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.

Η σύζυγος του είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το ζευγάρι έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ όπως αναφέρεται και στο σάιτ της εταιρείας, στο πελατολόγιό της ανήκουν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες. Κάτοικοι της Κηφισιάς μιλούν για έναν άνθρωπο αγαπητό και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, που ποτέ δεν συνήθιζε να προκαλεί, παρά την οικονομική του επιφάνεια.

Το χρονικό 

Δραματικές στιγμές έζησε η οικογένεια του 52χρονου στην Κηφισιά όπου λίγο μετά τις 5 το πρωί εισέβαλαν ληστές και τραυμάτισαν σοβαρά τον άτυχο άνδρα. Όπως έχει γίνει γνωστό από αστυνομικές πηγές, δύο ληστές φορώντας κουκούλες εισέβαλαν περίπου στις 5:15 το πρωί στο σπίτι όπου βρισκόταν ο άτυχος άνδρας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. Ο 52χρονος, όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι, βγήκε από το δωμάτιό του και ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο ληστές. 

Την ώρα της συμπλοκής ο συνεργός σήκωσε το δικό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον άτυχο επιχειρηματία στην πλάτη. Μετά από αυτό οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της άγριας σκηνής είπε στις Αρχές ότι οι δράστες από την αρχή που μπήκαν στο υπνοδωμάτιο ήταν πολύ επιθετικοί, έβριζαν και απειλούσαν τον σύζυγό της και μιλούσαν ελληνικά. 

Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός.