Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις διώκονται ένας 49χρονος Καλύμνιος και μια 38χρονη από τη Λετονία, που κατελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς, στην πλατεία Ιπποκράτους στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις σε κοινή θέα. Όλα έγιναν στις 22:00 το βράδυ, της 31ης Μαρτίου 2018.

Το ζευγάρι βρισκόταν τις επίμαχες στιγμές στα σκαλοπάτια της Μεσαιωνικής Σκάλας πάνω από τη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο. Νεαροί, περίοικοι και διερχόμενοι από το σημείο τράβηξαν  με τα κινητά τους τηλέφωνα τους δύο θερμόαιμους και το γεγονός αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης στην πολύπαθη πλατεία.

Ρόδος: Το χρονικό της υπόθεσης

Την 31η Μαρτίου 2018 και περί ώραν 22:000 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που εκτελούσαν υπηρεσία περιπολίας, ενημερώθηκαν με σήμα από το κέντρο της άμεσου δράσεως ότι μια αλλοδαπή κι ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής προέβαιναν σε πράξη ερωτικού περιεχομένου σε κοινή θέα στην πλατεία Ιπποκράτους.

Οι περίοικοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς τους δύο δράστες οι οποίοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία. Με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο.

Η αλλοδαπή αποδέχτηκε την πράξη που της αποδίδεται, ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι ήταν μεθυσμένη και δεν είχε επίγνωση των πράξεών της. Τόνισε μάλιστα ότι ήταν η πρώτη φορά που το έκανε και δήλωσε ότι δεν θα το ξανακάνει.

Ο άντρας ζήτησε ομοίως συγγνώμη από τον Θεό και από τον κόσμο. Τόνισε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κανέναν και ότι επρόκειτο για μια κακιά στιγμή. Υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει.

Πηγή: dimokratiki.gr