Για ευνοϊκή μεταχείριση συνταξιούχου υπαλλήλου του Νοσοκομείου Ρίου κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η συγκεκριμένη γυναίκα έπαιρνε επί 22 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της, διορίστηκε διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε, και μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πατρών εδώ και ένα χρόνο, αλλά παραμένει διοικήτρια.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η εν λόγω υπάλληλος, την οποία χαρακτηρίζει κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης επειδή όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη είσπραξη της σύνταξης του πατρός της, η ρύθμιση για την επιστροφή του ποσού που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ γίνεται με προνομιακή ρύθμιση.

Η παρανομία ως προς την είσπραξη της σύνταξης συνίσταται στο ότι εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου συνεπώς δεν είχε δικαίωμα να λαμβάνει το συγκεκριμένο ποσό. Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι αν και «το Νοσοκομείο Θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει τον μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα; Από τον παχυλό μισθό της διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ τον μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε».

Και συμπληρώνει: «Ποιος άλλος πολίτης απολαμβάνει τέτοια προνομιακή μεταχείριση από το κράτος για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο; Φροντίζουν μάλιστα να λαμβάνει τον μισθό διοικητή νοσοκομείου για να μη δυσκολεύεται. Λαμβάνει 2.100 ευρώ το μήνα καθαρά».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάληψη του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» επικαλούμενη δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποίησης του κράτους».

Πηγή: in.gr