Κορυφώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου είναι από νωρίς το πρωί αυξημένη. Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμων των λιμανιών.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 12 για τις Κυκλάδες και 6 για το Μαρμάρι, ενώ 6 δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Λαύριο. 

Επιστροφή Καταμαράν στον Πειραιά, λόγω βλάβης.

Τη Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 14.954 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 2.458 Ι.Χ. οχήματα, 775 φορτηγά και 351 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 4.817 επιβάτες, 781 Ι.Χ. οχήματα 46 φορτηγά και 127 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 Ι.Χ. οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 Ι.Χ. οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

Αυξημένη αναμένεται μετά το μεσημέρι η κίνηση στις εθνικές οδούς. Με την Τροχαία να έχει λάβει μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εξόδου από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Αυξημένη η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων με έκτακτα δρομολόγια για την ικανοποίηση της ζήτησης, αλλά και στα αεροδρόμια.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.