Πενταμελή συμμορία που εδρεύει στη Δυτική Αττική και χτυπά σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τη διάρρηξη στην Κάτω Κηφισιά, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 52χρονος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι κακοποιοί επιλέγουν στόχους ακολουθώντας την Παραλιακή λεωφόρο προς τα νότια και την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας προς τα βόρεια, εστιάζοντας πρωτίστως σε πολυτελείς κατοικίες.

Τα μέλη της συμμορίας είναι ιδιαίτερα βίαια και δεν διστάζουν να βασανίσουν τους ενοίκους των σπιτιών όπου εισβάλουν ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες για τυχόν χρηματοκιβώτια, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Η Αστυνομία εκτιμά πως κάποιοι από τους πέντε ληστές είναι αποφυλακισμένοι κακοποιοί οι οποίοι αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι συγκρότησαν «ομάδα κρούσης» σε συνεργασία με περιφερειακούς συνεργάτες τους.

Οι αστυνομικοί τώρα έχουν ανοίξει τους φακέλους έξι υποθέσεων επιδρομών με κοινά χαρακτηριστικά δράσης σε σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια. Μεταξύ αυτών, και της ληστείας στο σπίτι του δημοφιλούς τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Ο επιχειρηματίας παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γ.Γεννηματάς» για τρίτο 24ωρο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Το ιατρικό προσωπικό δηλώνει αισιόδοξο, καθώς ανταποκρίνεται στη θεραπευτική αγωγή.