Δύσκολη ήταν τη Δευτέρα του Πάσχα η επάνοδος των εκδρομέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο για την πρωτεύουσα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε αργά το βράδυ ενώ μέχρι προηγουμένως οι οδηγοί κινούνταν σημειωτόν στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου ενώ αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Η Τροχαία συνιστά υπομονή στους οδηγούς, κυρίως στο τμήμα της εθνικής οδού από την Κόρινθο μέχρι την Ελευσίνα και ειδικότερα στα διόδια Καλαμακίου και Ελευσίνας, όπου παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Στην εθνική Αθηνών- Λαμίας ήταν αυξημένη αλλά με συνεχή ροή είναι η κυκλοφορία στα διόδια Αφιδνών.

Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, σύμφωνα με την Τροχαία, αυξημένη ήταν η κίνηση στην Αθηνών- Πατρών, στα διόδια του Ρίου και του Ζευγολατιού, καθώς επίσης στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Ελαφρώς αυξημένη ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο Αμφιλοχίας.

Μέχρι τις 22:00, είχαν περάσει προς Αθήνα, 111.100 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα 60.000 από την Αθηνών- Κορίνθου και 51.100 από την Αθηνών - Λαμίας.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση των αυτοκινήτων στις εισόδους της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τις 19:00 τα αυτοκίνητα που πέρασαν από όλες τις εισόδους είχαν ξεπεράσει τις 57.000 και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, όπου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Τα νεύρα των οδηγών δοκιμάζονται και οι υπεύθυνοι των διοδίων ανεβάζουν κατά διαστήματα τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων, ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση για τα φορτηγά στο ρεύμα εισόδου θα ισχύσει και την Τρίτη του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι, έως τις 10 το βράδυ.