Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 23.00 χθες το βράδυ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε άμεση και δυναμική αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να αποχωρήσει άμεσα και το περιστατικό λήξει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική φρουρά φέρεται να αντέδρασε με τροχιοδεικτικά προς εκφοβισμό και το τουρκικό ελικόπτερο στη συνέχεια κινήθηκε ανατολικά-νοτιοανατολικά φεύγοντας από την περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς δεν πέταξε πολύ χαμηλά προκειμένου, αλλά η πτήση του ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής και το μήνυμα σαφές.

Οι πληροφορίες λένε ότι η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν όσο έπρεπε δυναμική και αποτελεσματική. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα από την ελληνική στρατιωτική φρουρά προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο παραβίασης του FIR Αθηνών, καθώς την Κυριακή του Πάσχα έγιναν δύο παραβιάσεις στη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, από δύο τουρκικά F-16.