Βουβός θρήνος. Ανείπωτος πόνος. Βαρύ πένθος. Στο σπίτι του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ξημέρωσε μια μαύρη μέρα, η 13 του Απρίλη.

Η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά ξύπνησαν έχοντας στο νου και στην καρδιά τους τη μεγάλη απώλεια του ήρωα πατέρα τους. Ο θρήνος και το πένθος στο σπίτι του Γιώργου Μπαλταδώρου είναι το κύριο συναίσθημα που επικρατεί από το πρωί, με τους στενούς συγγενείς της οικογένειας να βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του.

Το πρωί το σπίτι της οικογένειας στην Πετρούπολη επισκέφθηκε και ο αρχηγός της Αεροπορίας προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του και τη θλίψη του για το γεγονός του θανάτου του 34χρονου Γιώργου Μπαλταδώρου.

Στο πένθος και η γειτονιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, καθώς για τους γείτονες ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός άνθρωπος, που πριν από τις διακοπές του Πάσχα έδινε τις ευχές του σε όλους τους γείτονες που συναντούσε.  

Σε βαρύ πένθος και συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι του χωριού του στην Καρδίτσα.