Το σχέδιο ενός δημοψηφίσματος που είχε έρθει στην επικαιρότητα το καλοκαίρι του 2017 και λόγω των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί «μπήκε στο ψυγείο» φαίνεται ότι ξαναζεσταίνεται από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, με προοπτι κή μάλιστα να συνδυαστεί με τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες των «Π», τουλάχιστον ένας υπουργός σε κατ’ ιδί αν συζητήσεις υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει τη συγκρότηση της κυβερνητικής πρότασης για τις αναθεωρητέες διατάξεις, προτίθεται να καλέσει τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος για καθεμία από αυτές.

Αν ο εν λόγω υπουργός επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις, θα είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αμιγώς κομματικές του προτεραιότητες, δημιουργώντας όπως ενδεχομένως πιστεύει εσωκομματικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, παίζει με κορυφαία θεσμικά θέματα, όπως έκανε και με το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015.

Καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος υπουργός είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος πέρυσι είχε τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως «οι ελίτ στην Ελλά δα και το πολιτικό κατεστημένο περιφρονούν και φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό και θέλουμε να έχει λόγο για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας