Το πώς θα λειτουργεί ο Στρατός Ξηράς σε περίοδο επιχειρήσεων χωρίς τη χρήση των κινητών, που μπορεί να έχουν σιγήσει για πολλούς και διάφορους λόγους από τα πρώτα λεπτά της κρίσεως ή του πολέμου, δοκιμάζουν όλη αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις 20 Απριλίου, διάφοροι σχηματισμοί του ΣΞ.

Όπως αποκάλυψε το armyvoice.gr υπάρχει σε εξέλιξη αυτό το πρόγραμμα που αποβλέπει στο να «ξεβολευτούν» τα στελέχη του ΣΞ από τη χρήση του κινητού στη διάρκεια ασκήσεων και κατά προέκταση επιχειρήσεων αλλά και στον καιρό της ειρήνης στις καθημερινές απλές χρήσεις, όπως γίνεται σήμερα.


«Έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως ότι όταν οι μονάδες και το προσωπικό βγαίνουν για ασκήσεις, ενώ έχουν στη διάθεσή τους τα πάντα, από ασύρματες και ενσύρματες αλλά και δορυφορικές επικοινωνίες, εντούτοις για χάριν ευκολίας όλες οι διοικήσεις και τα στελέχη χρησιμοποιούν αμέσως τα κινητά τους, είτε τα προσωπικά, είτε τα υπηρεσιακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» μας έλεγε πριν από λίγη ώρα υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΣ, που ρωτήθηκε σχετικώς από την ιστοσελίδα μας. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να θες να κάνεις διορθώσεις πυροβολικού και αυτές να γίνονται μέσω…κινητού και όχι με τα σύγχρονα μέσα – μέχρι και δορυφορικά τηλέφωνα που διαθέτει ο Στρατός και ουσιαστικώς μένουν ανενεργά».

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είχε σκεφτεί να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια – άσκηση, που όπως μας έλεγε η ίδια υψηλόβαθμη πηγή «δεν είναι τίποτα καινούργιο. Υπήρχε, απλώς δεν εφαρμοζόταν. Τώρα ήλθε η σειρά να υλοποιηθεί. Πες το και “back to the basics” (=«Επιστροφή στα βασικά»)» μας είπε γελώντας.