Μετά το σοκ που έχει προκαλέσει η υπόθεση της δολοφονίας του ζευγαριού στο Στρόβολο της Κύπρου μέσα στο σπίτι τους την ώρα που εκεί βρισκόταν και ο 15χρονος γιος του, η ιατροδικαστική εξέταση έρχεται να ρίξει φως στις συνθήκες του περιστατικού. 

Σύμφωνα με τον κυπριακό Φιλελεύθερο, ο ή οι δράστες σκότωσαν τα δύο θύματα με συνολικά περίπου 40 μαχαιριές, κάτι που δείχνει ισχυρό μένος. 

Ο θάνατος τους οφείλεται σε  αιμορραγικό σοκ που πρόλθε από πολλαπλές θλαστικές ρήξεις οργάνων.

Ο άντρας φέρει μαχαιριές στην καρδιά, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια ενώ η σύζυγός του στον λαιμό και τον θώρακα.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου ανέφερε, όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα, ότι ο άνδρας δέχθηκε 20 – 25 μαχαιριές και  η γυναίκα δέχθηκε 9-10 μαχαιριές. 

Είπε ακόμη ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα, που φαίνεται να κοιμόντουσαν εκείνη τη στιγμή, αιφνιδιάστηκαν από τη φονική επίθεση που δέχθηκαν και δεν είχαν αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.

Πρόκειται, υπενθυμίζεται, για 60χρονο καθηγητή της Αγγλικής Σχολής, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι εντοπίστηκαν μαχαιρωμένοι στο κρεβάτι τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενημερώθηκαν από το 15χρονο γιο του ζεύγους που φέρεται να βρισκόταν στην οικία και να διέφυγε στο σπίτι τους λέγοντάς τους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, πως είχε προηγηθεί διάρρηξη από κουκουλοφόρους.

Ωστόσο, μετά και τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας, δεν προέκυψε ίχνος παραβίασης της οικίας. Αρχικές αναφορές σε ληστεία δεν επιβεβαιώνονται.