Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άνδρο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, η κηδεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη που κατέληξε έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Ο 52χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά τη Μεγάλη Δευτέρα από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, άφησε την τελευταία του πνοή εχθές το πρωί βυθίζοντας την οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον στη θλίψη.

Ο γιος του, ο Αχιλλέας Σταματιάδης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταματιάδης απεβίωσε εξαιτίας προϋπάρχοντος ανευρύσματος αορτής που παρά τις προσπάθειες των γιατρών να αντιμετωπιστεί τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Η οικογένεια του επιχειρηματία επιθυμεί αντί στεφάνων στην κηδεία να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου.

Σε ότι αφορά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών, δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματά τους που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν σε μέλη σπείρας Αλβανών που είχαν προ τριετίας συλληφθεί και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή έχει καταγράψει ένα ύποπτο όχημα που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, χωρίς όμως να έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα στοιχεία.