Το τελευταίο «αντίο» στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη είπαν συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Ανδρου. Παρούσα η Μαρέβα Μητσοτάκη, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, Μ.Βαρβιτσιώτης και ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Αλέξανδρε, παιδί μου θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Θα συνεχίσεις να είσαι το σωστό παράδειγμα όλης της οικογένειας» είπε η μητέρα του στον επικήδειό της, ενώ ο γιος του συμπλήρωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τα λόγια του που του είχε πει ο πατέρας του να πιστεύει πάντα στον εαυτό του.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου ο 52χρόνος πυροβολήθηκε από δύο ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά. Νοσηλεύθηκε επί 18 μέρες στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς», αφού υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Ενώ η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί, παρουσίασε οίδημα στον εγκέφαλο και ταυτόχρονα νεφρική ανεπάρκεια.

Οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη βέβαια κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας που ανέφεραν πως «η ΕΛ.ΑΣ. είναι αισιόδοξη και πως στενεύει ο κύκλος των υπόπτων», ακολούθησε πλήρης σιωπή. Είναι προφανές πως δεν έχει σημειωθεί πρόοδος.