Δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση, την 27χρόνη σήμερα, Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία εντόπισε το θύμα μέσω Facebook,και τους συγκατηγορουμένους της, Γεώργιο Μάρκου, Δημήτριο Θεοδώρου και Κων. Αραπάκη, στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επιπλέον στην ποινή των 12 ετών για το αδίκημα της ληστείας. Σε κανέναν κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά από το Δικαστηρίο.

Η δολοφονία του 30χρονού ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που έχει χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες, κλάματα και απειλές κατά των δικαστών και των συγγενών του θύματος από τους συγγενείς των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε επισημάνει στην τοποθέτηση του :«Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά ...είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά».

Σε πρώτο βαθμό, οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Η 27χρόνη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών καθώς της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Είχε παραμείνει για 3,5 χρόνια έγκλειστη στις φυλακές, καθώς αποφυλακίστηκε με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για άτομα με αναπηρία άνω των 80%. Ωστόσο, μετά τη σημερινή απόφαση, η 28χρονη επιστρέφει στις φυλακές.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών. Από την πλευρά της η 27χρόνη υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου.