Στην εξάρθρωση μίας σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα υψηλής αξίας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι δράστες εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως ασφαλιστές, λογιστές, ταχυδρόμοι ή εφοριακοί και, με το πρόσχημα της δήθεν επιστροφής χρημάτων σε συγγενικά τους πρόσωπα, τους εξαπατούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας 43, 42, 45 και 33 ετών ενώ αναζητείται και μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Μάλιστα, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, απείθεια, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απάτη κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται σε συνολικά εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και κλοπής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Άλιμος, το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, το Ηράκλειο και η Αρτέμιδα.

Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σε οικία του 43χρονου, μεταξύ άλλων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και επώνυμα ρολόγια,

σε οικία της 45χρονης, ρολόι και χρυσή βέρα, η οποία είχε αφαιρεθεί τον Απρίλιο του 2011 από οικία στην Αρτέμιδα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της,

σε οικία του 42χρονου, ακυρωμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς του και

σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούσε ο 33χρονος, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 6.070 ευρώ, 78.400 ΛΕΚ Αλβανίας και πλήθος χρυσαφικών.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση.