Εντυπωσιακή υπήρξε η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς στον τομέα των αεροδιακομιδών και κατά τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών για την πραγματοποίηση 23 αποστολών του είδους αυτού, ημέρα και νύχτα, για την από αέρος μεταφορά 28 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Τα ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞ ΑΣ), τύπου CH-47D/SD Chinook του 4ου ΤΕΑΣ και NH-90 του 2ου ΤΕΑΣ, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις προαναφερθείσες υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, «χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.)», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από το ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες -σχεδόν καθημερινές- αποστολές αεροδιακομιδών της Αεροπορίας Στρατού, είναι πέραν των όσων αντίστοιχων πραγματοποιούν οι άλλοι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, προς δόξαν βεβαίως του ΕΣΥ...

Λ.Σ.Μ.