Μεταβολή του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη. Τα φαινόμενα στη Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική κυρίως στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια από 17 έως 29, από 17 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 33 βαθμούς στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις στην Αττική με τη θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.