«Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και τον συνέλαβαν» είναι ένας από τους τίτλους των τουρκικών ΜΜΕ για την υπόθεση του 38χρονου που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου. Φυσικά την ίδια έκπληξη δεν ένιωσαν όταν κάτι αντίστοιχο -σε περιστατικό ρουτίνας- συνέβη και με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, δύο μήνες τώρα χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

O Μουσά Αλερίκ βρίσκεται από το πρωί στα δικαστήρια Ορεστιάδας προκειμένου να απολογηθεί. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι πέρασε τα σύνορα από δικό του λάθος, δεν είχε ξαναβρεθεί στο σημείο και δεν κατάλαβε τι του έλεγαν οι στρατιώτες. 

Το πρωτοσέλιδο της αγγλόφωνης Sabah μεταδίδει την είδηση, χωρίς πολλές λεπτομέρειες: 

«Ο Ελληνικός Στρατός συλλαμβάνει Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στην ουδέτερη ζώνη» γράφει η Milliyet. «Ο χειριστής που ήθελε να επιστρέψει, ενώ έκανε εργασίες για τοποθέτηση γραμμής υδροδότησης στο μεθοριακό πέρασμα Παζάρκιουλε στην Αδριανούπολη συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες».

Έκπληκτη με τη σύλληψη και η Hurriyet. Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι «οι Έλληνες υποστήριξαν ότι Μούσα Αλερίκ πέρασε το όριο των οκτώ μέτρων», ενώ δημοσιεύει δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Η εθνικιστική Sozcu αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το σημείο που συνελήφθη ο 38χρονος είναι το ίδιο, όπου την 1η Μαρτίου συνελήφθησαν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κρατούνται χωρίς την απαγγελία κατηγορητηρίου: