Διαδήλωση εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες κτηνοτρόφοι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για μία σειρά προβλημάτων, με κυριότερο την ελεύθερη πτώση στην τιμή του αιγοπρίοβειου γάλακτος.

Μάλιστα, οι ίδοι χαρακτήρισαν τον κ. Αποστόλου «ανίκανο και αναποτελεσματικό» ενώ ζήτησαν την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού.

Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε την ίδια ώρα και μόνο μερικά μέτρα από το ξενοδοχείο που βρίσκονταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το συνέδριο του Ecomonist και σημαδεύτηκε από ένταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ κτηνοτρόφων και του γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρου Παπαγεωργίου, που μετέβη στο σημείο προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε ο κ. Αποστόλου να συναντηθεί μαζί τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Onlarissa.gr:

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παλάσκας εκτίμησε πως, εάν δε ληφθεί άμεσα από το υπουργείο απόφαση για «εξονυχιστικούς ελέγχους» στις εισαγωγές του αιγοπρόβειου γάλακτος στη χώρα μας, η κτηνοτροφία «θα έχει τελειώσει μέχρι το ερχόμενο Φθινόπωρο».

«Βαρέσαμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και δύο χρόνια βάσει πληροφοριών ότι έρχονται ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος, χιλιάδες τόνοι, είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο κ. Παλάσκας ενώ πρόσθεσε: «Κάναμε δύο συλλαλητήρια, αυτό είναι το τρίτο. Δε μας άκουσε κανείς με αποτέλεσμα να φθάσει ο κόμπος στο χτένι. Η κτηνοτροφία καταρρέει, χιλιάδες ζώα γαλακτοπαραγωγής οδηγούνται στα σφαγεία, κι αν υπήρχε ζήτηση στην κατανάλωση θα είχαν σφαγεί. Εάν δεν πάρει αυτή τη στιγμή απόφαση να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους, η κτηνοτροφία μέχρι το φθινόπωρο θα έχει τελειώσει. Το γάλα καταρρέει σε καθημερινή βάση, έχει φθάσει σε άγονες περιοχές μέχρι 0,7 ευρώ το πρόβειο».

Μάλιστα, τα βέλη των κτηνοτρόφων στράφηκαν και κατά του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Παλάσκα να λέει χαρακτηριστικά πως «ζητήσαμε πάλι συνάντηση από τον κ. Τσίπρα και αρνήθηκε να μας δει. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του».

Σημειώνεται ότι οι κτηνοτρόφοι τελικά δεν κινήθηκαν προς τον πεζόδρομο της Παπαναστασίου, έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη το συνέδριο, καθώς το σημείο φυλάσσονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Προτίμησαν μετά τις ομιλίες, να μοιράσουν γάλα σε πολίτες, οι οποίοι αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη συμβολική πράξη.