Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά η διοίκηση του υπουργείου αρνείται να σεβαστεί την απόφαση.
Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, και που είχαν χάσει τις θέσεις διορισμού τους κατά τα παλαιότερα έτη δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ, αρχικά η διοίκηση του υπουργείου Παιδείας έδειξε ένα θετικό πρόσωπο για να υλοποιήσει τις δεσμευτικές δικαστικές αποφάσεις, εντούτοις, άλλαξε ξαφνικά πλώρη και προσανατολίζεται στην άρνηση διορισμών τους.
Όπως οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά:

«Ως δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί με παιδαγωγική και γνωστική εμπειρία αδυνατούμε να αντιληφθούμε μια τέτοια εχθρική ενέργεια απέναντι σε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε μια εποχή, όπου ομολογουμένως υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει επανειλημμένως όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει την έννοια της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά των μαθητών ανά την Ελλάδα».