«Όλοι ευχαριστήθηκαν στην Τουρκία» ήταν το σχόλιο που έκανε μέσω του ΑΝΤ1 ο Χουσεΐν Σιραγκεζέν, δικηγόρος του Τούρκου που πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι επρόκειτο για υπάλληλο της δημαρχίας που δεν ήξερε το τελωνείο και ουσιαστικά μπερδεύτηκε.

Σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ο ίδιος είπε ότι μοιάζουν οι υποθέσεις, αλλά οι στρατιώτες είχαν και κινητά. Ισχυρίστηκε ότι είχαν τρία κινητά, δεν έδωσαν άμεσα τον κωδικό του τρίτου τηλεφώνου, το οποίο τώρα είναι υπό διερεύνηση.

Πλέον, αναμένονται οι απαντήσεις από τους ερευνητές, για το περιεχόμενο του κινητού, οι οποίες θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα. «Πιστεύω ότι αν είναι καθαρό, θα τους αφήσουν» εκτίμησε ο ίδιος, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει άλλη κατηγορία, αν είναι καθαρό το τηλέφωνο, θα τους αφήσουν ελεύθερους».

Κατά τον ίδιο, η τουρκική δικονομία δεν έχει διαφορά από την ελληνική, ενώ κληθείς να απαντήσει τι θα γίνει αν ο Ερντογάν θέλει να κρατήσει τους δύο Έλληνες μέχρι τις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η υπόθεσή τους δεν είναι πολιτική, αλλά νομική.