Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Σλοβακίας και Κρήτης, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στα Χανιά η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricová με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής.

Η κ. Hricova συνοδευόμενη από τον επίτιμο προξένο της Σλοβακίας στη Κρήτη Σταύρο Πατεράκη συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη με τον οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, μεταξύ των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων των δυο περιοχών, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Η κα πρέσβης υπογράμμισε ότι σκοπός της είναι να ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα καλή συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών και συναντήθηκε επίσης με τους δημάρχους Χανίων Τάσο Βάμβουκα και Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη. Στη συνάντηση με τον κ. Βάμβουκα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, καθώς επίσης και στην προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού. Η πρέσβης της Σλοβακίας επισκέφθηκε ακόμα το 2ο νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας.

Πηγή Φώτο:kriti24.gr