Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που εντοπίστηκαν αλλά και τη δράση των 14 συλληφθέντων που φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» έδωσε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, οι συλληφθέντες φαίνεται πως εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό του ήδη συλληφθέντα από τον Οκτώβριο του 2017, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου που είχε αποστείλει το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τον λογαριασμό φέρεται να τον είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή ταυτότητα και ψεύτικα στοιχεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης της Αντιτρομοκρατικής, ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανοιχτεί μερικούς μήνες πρίν από την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.
Στον λογαριασμό κατατέθηκαν περίπου 35.000 ευρώ που ήταν «σπασμένα» σε μικροποσά.


Από τα χρήματα αυτά -σύμφωνα πάντα με πηγές της Aντιτρομοκρατικής- ενοικιάστηκε η γιάφκα της οδού Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας ενώ μερίδιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε και για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούσαν την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.
Όπως μας ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Ποιοι είναι οι 14


Τα 14 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη σημερινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται πως στο παρελθόν δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Πρόκειται για 13 Έλληνες και 1 αλλοδαπό –του οποίου την καταγωγή δεν έχουμε ακόμα πληροφορηθεί- εκ των οποίων 11 είναι άνδρες ενώ οι 3 γυναίκες.
Στο σημείο αυτό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται στο κατά πόσο τα χρήματα που φαίνεται να έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου είναι προϊόν εγκληματικών ενεργειών όπως ληστείες τραπεζών ή από αλλού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά φαίνεται πως υπήρχε οργάνωση που διατηρούσε «κοινό επαναστατικό ταμείο».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας