Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των βαρυποινιτών που κατάφεραν να αποδράσουν την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η μεταγωγή τους στις φυλακές της Αλικαρνασσού Χανίων. Τέσσερις κρατούμενοι απέδρασαν ενώ το όχημα που τους μετέφερε βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δύο συνελήφθησαν, άλλοι δύο αγνοούνται.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από το πλοίο και όχι στο γκαράζ όπως αρχικά είχε λεχθεί. 

Οι βαρυποινίτες πέρασαν την ακτή Κονδύλη και μπήκαν στην Θερμοπυλών, σε ένα μικρό δρομάκι με ράγες από τραμ που λειτουργεί πλέον σαν αμαξοστάσιο λεωφορείων. Στη συνεχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Δραπετσώνα, όπου λίγο μέτρα πιο πάνω τους περίμενε ένα βανάκι, στο οποίο και επιβιβάστηκαν. 

Σκληρός εκτελεστής ο ένας δραπέτης

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι δύο δραπέτες που παραμένουν άφαντοι είναι βαρυποινίτες καταδικασμένοι σε ισόβια για φόνους.

Μάλιστα ο ένας είναι 35χρονος Αλβανός εκτελεστής που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο συγκεκριμένος δραπέτης πριν μερικά χρόνια είχε εκτελέσει έναν άνδρα στην Καλαμάτα και το ανήλικο παιδί του.

Ειδικότερα ήταν ο δράστης της διπλής δολοφονίας 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας. Το άτυχο παιδάκι το είχε σφάξει με μαχαίρι.

Επίσης είχε συλληφθεί για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.