Ο 64χρονος που προκάλεσε το δυστύχημα στον Κηφισό με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία είναι ιδιοκτήτης εταιρείας και όχι οδηγός δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Μηνάς Δερμάτης, πρόεδρος του Συνδικάτου
Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκίνητων Ελλάδος (ΣΕΟΦΑΕ).

Τόνισε πως ο δράστης είναι ένας άνθρωπος που έχει δικά του οχήματα, δεν οδηγεί επειδή έχει οδηγούς. Σε ερώτηση για το συγκεκριμένο όχημα, εξήγησε: «Είναι ένα αυτοκίνητο που ήρθε μη ταξινομημένο, ήρθε από την Ευρώπη, αγοράστηκε χωρίς πινακίδες δεν ταξινομήθηκε στο υπουργείο. Έχει και άλλα φορτηγά και τι έκανε; Πήρε τις άδειες των άλλων φορτηγών και την ασφάλεια και την έβαλε επάνω, γιατί γνωρίζουμε ότι οι έλεγχοι είναι ελλιπείς. Προσπαθούν οι ιδιοκτήτες ή αυτοί που έχουν τις εταιρείες με τον οποιοδήποτε τρόπο να μειώσουν το κόστος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρυμουλκά, τις καρότσες οι περισσότερες έχουν πάνω πινακίδες διαφορετικές. Άρα υπάρχει συλλογική ευθύνη.»

Ο κ. Δερμάτης είπε ακόμα ότι οι οδηγοί κάτω από 19 ώρες δεν κατεβαίνουν από το τιμόνι. «Οδήγηση, ξενύχτι, ποτό είναι το χειρότερο κοκτέιλ για το ατύχημα διότι δεν έχεις πνευματική διαύγεια, αλλά και οι 19 ώρες που είδατε στον ταχογράφο ο οποίος είναι με ψεύτικη εγγύηση πάνω, έχει συλλογική ευθύνη και ο ταχογραφιτζής που του έδωσε το έγγραφο να κυκλοφορήσει αυτά σας τα λεω από σοβαρές πληροφορίες... Αυτός επέτρεψε να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχει ελεγχτεί από το ΚΤΕΟ.»