Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη τριήμερης διάρκειας επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, το διάστημα 8 – 10 Μαΐου, μετά από σχετική πρόσκληση του ομολόγου του Αρχηγού των Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ, Υποστράτηγου Yaacov Barak. Η επίσκεψη και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδος – Ισραήλ και οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως:

-- Αλλαγές στη μορφή των χερσαίων δυνάμεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων και μελλοντικών μορφών απειλών.

-- Επισκόπηση του περιβάλλοντος ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο. -- Τρόποι διευρύνσεως της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

-- Ανταλλαγή επισκέψεων σπουδαστών και διοικητών σχολών, για εκπαιδευτικές διαλέξεις σε Σχολές Εφαρμογής Όπλων της Ελλάδος και του Ισραήλ. Συμφώνως με το ΓΕΣ «Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ των Αρχηγών του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας και του Ισραήλ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με πληροφορίες μας και στο πλαίσιο των προαναφερθέντων, εξετάστηκε και υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο υλοποιήσεως της μεταβάσεως Ελλήνων αρματιστών για εκπαίδευση στο Ισραήλ γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς είναι γνωστές παγκοσμίως οι ικανότητες και οι εκπαιδευτικές λειτουργίες των Ισραηλινών αρματιστών. Τέλος, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ισραήλ, ο Έλληνας Αρχηγός επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.