Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επισκέπτεται τη Δευτέρα, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας.

 Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα επισκεφτεί τους δύο Έλληνες, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζα. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ θα συνοδεύει τη Δευτέρα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για την Αδριανούπολη, όπου θα επισκεφτεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές όπου κρατούνται πάνω από 70 μέρες, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κεγαλογιάννης είπε ότι «οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου».

Ο ίδιος εξέφρασε την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους. Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους Έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».