Να παραμείνει ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της ουσίας για τη χορηγηση ασύλου,ο δεύτερος Τούρκος αξιωματικός αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας είπε "όχι" στην αναστολή της χορήγησης ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό οπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικης πολιτικη.

Για λόγους ασφαλείας ωστόσο το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρούς περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αποφάσισε, μέχρι να εκδοθεί αποφαση επι της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

Επισημαίνεται ωστοσο πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μετρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατα ουσία κράτηση αυτού.

Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστηριο δύναται ανα πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα αποφαση.