Σοκάρει η περιγραφή της νεαρής κοπέλας η οποία μη έχοντας συμπληρώσει ακόμα τα 19 έτη, γέννησε τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της και στη συνέχεια, τύλιξε η ίδια το λαιμό του παιδού με ένα κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού, με αποτέλεσμα το βρέφος να πεθάνει.

Η νεαρή κοπέλα, στην προανακριτική της κατάθεση στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η νεαρή κοπέλα η κυηση προέλυψε τυχαία υστερα απο περιστασιακή επαφή που ειχε με άνδρα τον οποίο γνωρισε μεσω κοινών γνωστών και με τον οποίο δεν διατηρησε επικοινωνία έκτοτε. Όπως υποστήριξε η ίδια αντελήφθη την κύηση όταν εφτασε σε προχωρημένο σταδιο πετά μηνων και αποφασισε να την αποκρύψει απο τη μητέρα και τον αδελφό της, με τους οποίους διέμενε μαζί , προκειμένου να αποφυγει τις αρνητικές αντιδράσεις τους.

Η διαδικασία του τοκετού άρχισε όπως ανέφερε η μητέρα του νεογνού στις 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30 στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα και η μητέρα της. Η σχεδόν 19χρόνη κοπέλα υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε τον τοκετό μέσα στο μπάνιο, με τη βοήθεια της μητερας της, η οποία πληροφορήθηκε το γεγονός , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμενης, μόλις εκείνη τη στιγμή. Ομολόγησε ότι τύλιξε η ίδια το λαιμό του παιδού με ένα κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού τα οποία της έδωσε η μάνα της. Ωστόσο ισχυρίστηκε πως η μητερα της δεν έβλεπε τις πράξεις της διότι βρισκόταν εξω απο τη μοισάνοιχτη πορτα του μπάνιου. Ακολούθως ενημέρωσε τη μητέρα της για το θανατο του νεογνού ενω εκείνη βρισκόταν εξω απο το μπάνιο. Ισχυρίστηκε πως τοποθετησε με τη βοήθεια της μητερα της το νεογνο σε μια σακούλα και η μηετρα της ητα αυτή που την πεταξε στον κάδο απορριμάτων. Σε απόσπασμα υλικού που κατασχεθηκε απο κάμερα ασφαλείας , αναγνωρισε τη μητέρα της, η οποια κρατούσε στα χέρια της δυο σακούλες και κατευθυνόταν στον κάδο απορριμάτων, οπου βρεθηκε το νεογνό.

Το γεγονός ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντάνο επιβεβαιώνει και η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία αναφέρεται πως ο θάνατος του «οφείλεται συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου». Σημειώνεται ότι πτώμα του νεογνού βρέθηκε τοποθετημένο, μέσα σε πλαστική σακούλα, με την ένδειξη ΑΒ.

"Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν απο έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητερά μου. Μεχρι 2016 μέναμε στη Λήμνο. Απο εκεί φυγαμε και ηρθαμε Αθήνα γιατι ειχα μπλεξει με ενα παιδί απο την Αλβανία που το λέγανε "H...M..." και τον φωναζαν Γιωργο. Ειχαμε σχέση έναν χρόνο. Κατάλαβαμε ότι ημουν έγκυος , αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφασισα να κάνω έκτρωση γιατι ημουν πολύ μιρκή και οι δικοί μου, ηθελαν να ξεκόψω απο αυτον τον άνθρωπο. Αυτος ο άνθρωπος, ο Γιωργος, με χτυπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατι έπινε και μας ειχε φάει πολλά λεφτά. Με πιεζε δηλαδή να του δίνω απο τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πηγε η μάνα μου στην Αθηνα και έκανα εκτρωση στο "Αλεξανδρα", γυρισαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κωστα, ειναι Έλληνας απο κοινή παρέα, ξερω μονο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κωστα, γνωρισα τον Κυριάκο απο τα Ανω Λιόσια και καναμε σεξ αλλα ολές τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν ειχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περιεργο με το σώμα μου , γιατι εχω μεγάλη κοιλιά ουτως ή άλλως, εχω θυροειειδή και τρωω κιόλας και νόμιζα ότι ειχα πάρει κιλά. Μετα την Πρωτοχρονία καταλαβα ότι κατι δεν πάει καλά, ενιωθα να κινειται κάτι. Σκεφτηκα ότι ειχα κάνει σεξ με τον Κωστα χωρις προφύλαξη και ειμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος , φοβηθηκα μην καταλαβουν τίποτα η μανα και ο αδελφος μου και τους χασω για πάντα . Ειναι οι μόνοι που εχω στην Ελλάδα. Μπηκα και ειδα βιντεο με γέννες για να ξερω τι να κάνω...» ανέφερε στην πρώτη προανακριτική της κατάθεση στους αστυνομικούς, περιγράφοντας στη συνέχεια πως γέννησε μόνη της και όταν γυρισε η μανα και ο αδελφός της και το πεταξε στα σκουπίδια μονη της: «Μια φορά όταν γυριζα απο το σχολείο πηγα και άφησα κι εγω λουλούλια εκεί που αφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συχγωρεθώ για αυτο που έκανα..Δεν ηθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν παρα πολύ τι θα γινόταν αν το μαθαινε η οικογένειά μου» ανέφερε συγκεκριμένα στους αστυνομικούς.

Στην συμπληρωματική, προανακριτική της κατάθεση, στους αστυνομικούς η κοπέλα πρόσθεσε πως : "Τα περισσότερα απο όσα ειπα παραπάνω ηταν αληθεια αλλά ηθελα να προστευσω την μάνα μου. Μεχρι εκείνη την ημερα δεν ηξερε πως ημουν έγκυος. Οταν με επιασαν οι πόνοι αναγκαστηκα να της το πω. Μπηκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απεξω γιατι δεν χωρουσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν ετσι που ηταν η πόρτα. Γέννησα, το επλυνα στο νιπτήρα κι έκείνο πηγε στο στηθος μου και εφαγε. Μετα απο λίγη ωρα ακουσα το μωρο να βγάζει καποιους περιεργους ήχους. Ειδα πως απο τη μυτη και το στομα ετρεχε αιμα και δεν ανέπνεε. Μου ειπε πως τα παλιά χρόνια βαζανε λιγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδού για να τραβήξει το αιμα...αφού έβγαλα το χαρτι απο το στομα , πηρα ενα κομματι απο κορδόνι που βρηκα μεσα στο μπάνιο και το εδεσα στο λαιμό του μηπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φωναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι αλλο χαρτι και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανεπνεε και το άφησα οπως ηταν. Φώναξα στη μανα μου πως το παιδί δεν απενπεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάμματα και ειπε «τι θα κάνουμε τώρα». Εγω της ειπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μεσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγω εμεινα στο δωμάτιο μου και ζητησα απο τη μαμά μου να πάει να φήσει κάοπου έξω τη σακούλα με το μωρό".

 Η μητέρα εξεταζόμενη ισχυρίστηκε οτι δεν γνωριζε πως η κορη της ηταν έγκυος. Όπως υποστήριξε αντελήφθη ότι γέννησε, αμεσως μετά τον τοκετό, ενω ηδη βρισκόταν εντος του σπιτιού μεσα, εξω απο το μπάνιο, όταν το νεογνό ήταν ήδη νεκρό , ισχυρισμός πόυ που βρισκεται σε αντιθεση με αυτον της κόρης της. Ομολόγησε όμως οτι το πεταξε στον κάδο απορριμάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε στους αστυνομικούς : "Ο συζυγος μου πέθανε απο καρκίνο το 2012. Ηρθαμε στην Αθηνα απο τη Λήμνο και ο γιος μου δουλεύει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γινει φαρμακοποιός. Στα τελη φλεβάρη 2018 η κόρη μου μου ειπε πως πονάει η μεση της και εγω δεν εδωσα σημασία γιατι πίστευα πως ειναι απο την περιοδο που εχουν οι γυναίκες. Μετά δυο μέρες η χαρα ηταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο και η Χαρούλα μου ειπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλησει γιατι δεν απαντουσε. Τότε μου εδωσε μια σακούλα και μου ειπε να την παρω να την πετάξω. Ειδα μεσα το μωρο το οποίο ηταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθανένο και είδα ότι μέσα στο στομα του ειχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ηξερα τι να κάνω . Ρωτουσα συνέχεια γιατι εβαλε το μωρο μες στη σακούλα και γιατι έβαλε τα χαρτια στο στόμα του. Τη είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτο το κακό, γιατι θα μπορούσαμε να διναμε κάπου το μωρό , οπως σε μια οικογένεια που δεν εχει παιδιά. Παλί δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα οτι δεν ζει το μωρό και αφού ειχε πεθάνει και δεν μπορουσαμε να το δωσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. .... Ανοιξα τον πρώτο κάδο που βρηκα μπροστά μου και πεταξα τη σακουλα με το μωρό. Δεν παραχωσα τη σακούλα, απλα την άφησα μέσα. ... Τη ρώτησα γιατι εμεινε εγκυος , ποιός ειναι ο πατερας, γιατι εβαλε τα χαρτιά στο στομα του μωρού, αλλα απάντηση δεν έπαιρνα... Μετά απο δυο μέρες ειδα κόσμο μαζεμένο γυρω απο τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, καναλια. Ανοιξα την τηλεόραση και ειδα πως ελεγαν για ενα πεθαμένο μωρό. Δεν ηξερα τι να κάνω. Ηθελα να παρω ενα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου εκλαιγε ολη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν ειπα τιποτα σε κανεναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγω. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν".