Για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα κρίνει την παραπομπή ή όχι του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής στην ΕΛΣΤΑΤ, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις καταγγελίες για για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα η χώρα να υπαχθεί στο μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει εννέα μήνες νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ως εκ τούτου αναίρεσε το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Γεωργίου αφορά το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, πλην όμως πλημμεληματικού χαρακτήρα, σχετική με παράβαση καθήκοντος, καθώς κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ. Πριν από λίγο διάστημα η αρμόδια αντεισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου είχε προτείνει την «αθώωσή» του, εισηγήθηκε δηλαδή να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών ενώ πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.