Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης για την απομάκρυνση μεταναστών από τα δύο σημεία που διέμεναν τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, στα παλιά εργοστάσια Άβεξ και Λαδόπουλου. Eίναι χαρακτηριστικό ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Περίπου 600 μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε αστυνομικές εγκαταστάσεις εκτός Αχαΐας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των εγγράφων που φέρουν. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες» εξήγησε.