Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, όταν μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο ίδιος περιγράφοντας την εικόνα που εισέπραξε από τους δύο, έκανε λόγο για «υψηλό φρόνημα», ενώ χαρακτήρισε την κράτησή τους «παράνομη» με «πολιτικές σκοπιμότητες από την Τουρκία». «Μάλλον αυτοί με παρηγορούσαν και όχι εγώ αυτούς. Τους αγκάλιασα» είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι οι Κούκλατζης και Μητρετώδης «περνάνε μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική νεολαία και τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, μετέφερε τα συγχαρητήριά του, τονίζοντας ότι «αυτούς τους Έλληνες χρειαζόμαστε». Ο κ. Κεφαλογιάννης έκλεισε την τηλεφωνική σύνδεση με το Καλημέρα Ελλάδα, λόγω της υπερβολικής συναισθηματικής φόρτισης.

Πέραν των μηνυμάτων που τους διαβίβασε, ο ευρωβουλευτής τους αφιέρωσε την εξής μαντινάδα: «Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει. Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τονε ταπεινώσει»