Tο ζήτημα της άμεσης εμπλοκής στην εποχή μας των ζητημάτων αμύνης και ασφαλείας για θέματα τρομοκρατίας και για την εκ του γεγονότος αυτού και νέα μέθοδο αντιμετωπίσεώ τους με τη θέσπιση κοινών κανόνων εμπλοκής ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), έθεσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο 6ο Διεθνές Συνέδριο “EXPOSEC’18”, που πραγματοποείται σήμερα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνδυοργανώμενο από το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Τσομώκος ΑΕ με θέμα: «Άμυνα και Ασφάλεια σε έναν ψηφιακό κόσμο».


«Στην εποχή μας το θέμα της ασφάλειας εμπλέκεται με το θέμα της άμυνας. Πέραν της σκληρής δουλειάς που γίνεται μεταξύ των υπουργείων, πρέπει να δημιουργήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικού κινδύνου», τόνισε χαρακτηριστικώς ο υπουργός.


Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά, στη δική του ομιλία, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τον προλαλήσαντα αυτόν ΥΕΘΑ, τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός γεωπολιτικού τόξου που επηρεάζεται από την παρατεταμένη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Στη διάσταση αυτή τα όρια μεταξύ ασφάλειας και άμυνας συγχέονται μερικές φορές και οι συνέργειες προκύπτουν ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό σε κάθε επίπεδο».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ξεκινούν σύντομα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι προσπάθειες δημιουργίας στην Ελλάδα ενός «Κέντρου Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος» της ΕΕ, στα πρότυπα του αντιστοίχου του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην Εσθονία.