Μια εντελώς, πιο σύγχρονη και πιο ευχάριστη εικόνα, αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Πλέον, εδώ και μια εβδομάδα λειτουργούν καταστήματα αφορολογήτων ειδών, τα λεγόμενα Duty Free Shops, που ομολογουμένως αλλάζουν το περιβάλλον ενός αεροδρομίου που δέχεται τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας, ειδικά τη θερινή περίοδο, μιας και η Κρήτη αποτελεί τον σημαντικότερο ελληνικό τουριστικό προορισμό.

Ήδη τα καταστήματα λειτουργούν εδώ και περίπου μια εβδομάδα, ωστόσο στη μία το μεσημέρι σήμερα, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια, καθώς βέβαια και των υπόλοιπων χώρων του αεροδρομίου. Πέραν όμως των καταστημάτων, η εικόνα των εσωτερικών χώρων του αεροδρομίου, τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις, είναι επίσης εντελώς διαφορετική.

Οργανωμένοι χώροι, πολλά καθίσματα, ώστε οι ταξιδιώτες να μην περιμένουν όρθιοι όπως παλιά, σημάνσεις, κυλικεία και τουαλέτες και δωρεάν wi-fi, συνθέτουν ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον. Κι όλα αυτά έγιναν με χρήματα της εταιρείας Hellenic Duty Free Shops, η οποία ανακαίνισε ένα αεροδρόμιο που έχει φθάσει –και ίσως έχει ξεπεράσει – τα όριά του, αναφορικά με την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Λεπτομέρειες για τα κόστη επένδυσης θα ανακοινώσει σε λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Duty Free Shops, Γιώργος Βελέντζας, ενώ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, για το πότε θα δημοπρατηθεί, καθώς και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, για το πώς προχωρούν οι μελέτες ανακατασκευής.