Nεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες αναμένονται την Τετάρτη με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στη χώρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 32, και στην Κρήτη από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως στα νότια τμήματά του θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις και 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για παροδικές, τοπικές βροχές το μεσημέρι. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Ανάλογος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.