Όμαλα διεξάγεται η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών σε όλη τη χώρα πλήν της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες , η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές εκλογές κρίνεται ικανοποιητική. Οι κάλπες θα αρχίσουν να κλείνουν από τις 19:00 σταδιακά ενώ τα πρώτα αποτελέσματα στις μικρές σχολές εκτιμάται οτι θα ανακοινωθούν περίπου δυο ώρες αργότερα.

Σταδιακά κλείνουν οι κάλπες ανά την Ελλάδα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πέρα από μικρής έκτασης επεισόδια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η διαδικασία κύλησε ομαλά.
 
Η συμμετοχή των φοιτητών φαίνεται να κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει απολυτως ξεκάθαρη εικόνα.
 
Σημειώνεται ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης των αρχαιρεσιών δεν είναι ενιαίος, καθώς υπάρχουν κάλπες οι οποίες θα κλείσουν ακόμα και στις 21.00.
 
Όσον αφορά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά σχολή, αυτά αναμένονται σταδιακά μετά τις 23:00 το βράδυ
 
Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμμετοχή παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, απόδειξη ότι οι φοιτητές αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας που μεθόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκείνοι που επενδύουν στην αποχή.

Στα Πανεπιστήμια, με ενσωματωμένο το 18% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό που αγγίζει το 48%, καταγράφοντας άνοδο δυο ποσοστιαίων μονάδων. Μάλιστα, αν διατηρηθεί αυτό το ποσοστό, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας. Ελαφρώς πτωτικά κινούνται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, διατηρεί τις δυνάμεις της η ΕΑΑΚ, ενώ το BLOCO, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται σε ποσοστό κάτω του 2%.

Στα ΤΕΙ, πάλι με ενσωματωμένο το 20% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, καταγράφοντας ποσοστό περίπου 60%, το οποίο είναι ανοδικό συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με την ΠΚΣ να εμφανίζεται ως η επικρατέστερη για να καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Η επόμενη ενημέρωση, με πιο προχωρημένη ενσωμάτωση, θα λάβει χώρα περίπου τα μεσάνυχτα.