Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα των Εθνοφυλάκων, της φυλάξεως χώρων, εγκαταστάσεων, εκπομπής περιπόλων σε ευαίσθητες περιοχές, του Στρατού Ξηράς πραγματοποίησαν οι Εθνοφύλακες των Γ’ και Δ’ Σωμάτων Στρατού, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της εκπαιδεύσεως των τοπικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ).

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν πραγματοποιήθηκε επάνδρωση φυλακίων στην περιοχή ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» και του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη», σε επιτηρητικά φυλάκια της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «VIII ΜΠ Ηπείρου», της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «Αδριανούπολη», της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Αψός» και του 10ου Συντάγματος Πεζικού «Σερρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση Εθνοφυλάκων και εξ ίσου μεγάλος ενθουσιασμός, αφού οι ντόπιοι Εθνοφύλακες έχουν αντιληφθεί ότι με το μέτρο αυτό συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ασφάλεια των περιοχών των, αφού λόγω των γνωστών λόγων έχει μειωθεί κατακόρυφα η παρουσία στρατιωτικών μονάδων, και επιτηρητικών φυλακίων εκεί.

«Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα» κατέληγε το σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ.