Στην προσαγωγή τριών ακόμη ατόμων που εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στο χθεσινό περιστατικό βίας σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν και στη συνέχεια συνέλαβαν δύο άτομα.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος έχει καταγωγή από τη Γεωργία.

Ο πρώτος είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπάει το τζάμι του αυτοκινήτου του κ.Μπουτάρη, ο οποίος τραυματίσθηκε και τον εντόπισαν οι αστυνομικοί όταν πήγε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες της αστυνομίας, έχουν ταυτοποιηθεί 8 ακόμη άτομα τα οποία καταζητούνται.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές αξιοποίησαν όλο το υλικό από φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση..

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος την Κυριακή το πρωί πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των αγνώστων που τον χτύπησαν. Σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης και φθορές ενώ ακολουθείται η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης των εμπλεκομένων.

Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

«Οι τραμπούκοι - ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», τονίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας έτσι την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη.

«Επικοινώνησα με τον Γιάννη Μπουτάρη λίγο μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Τον διαβεβαίωσα ότι η @hellenicpolice καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που του επιτέθηκαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Οι τραμπούκοι - ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας. Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Μπουτάρη

Την εντονότατη αντίδραση του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε , το απόγευμα του Σαββάτου, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την Γενοκτονία των Ποντίων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το Μαξίμου έκανε λόγο για ακροδεξιούς τραμπούκους, η ΝΔ για φασιστική επίθεση πατροδοκάπηλων,  η Φώφη Γεννηματά μίλησε για σύγχρονους κοτζαμάνηδες.