Με φόντο την επίθεση στο αφύλακτο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσωπο που φέρεται να είναι από τα ηγετικά μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησε κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, όπου προειδοποιεί για ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα: «Το ισόγειο του συμβουλίου της επικρατείας ισοπεδώθηκε. Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια-δικαστες που συζητούσαν εκείνη την ώρα στον δεύτερο όροφο το πετσοκομα των συντάξεων. Ειμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα...»

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε περίπου στις 19:30. Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν σε δύο ομάδες από διαφορετικές πλευρες και εντός του κτιρίου μπήκαν δέκα άτομα. Στην είσοδο βρισκόταν ένας υπάλληλος και ένας αστυνομικός φρουρός. Πρώτα φέρονται να απείλησαν τον αστυνομικό για να μη σηκωθεί από τη θέση του και, στη συνέχεια οι εισβολείς προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες, έριξαν μπογιές στο ισόγειο του κτιρίου και, αφού πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν από το σημείο.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το σώμα των Δικαστών συζητούσε κεκλεισμένων των θυρών για τον «νόμο Κατρούγκαλου». Στον χώρο υπήρχαν ακόμη και υπάλληλοι του Συμβουλίου.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε 'συνταγματικό' τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο», αναφέρουν στη σχετική ανάρτησή τους.