«Αυτό που με τρόμαξε ακόμη περισσότερο είναι ότι κανείς από τους παριστάμενους στην εκδήλωση δεν προσπάθησε να εμποδίσει τους δράστες να χτυπούν τον κ. Μπουτάρη» είπε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας πως το υπόλοιπο πλήθος δεν φαίνεται να αναλογίστηκε καν πως πρόκειται για τον δήμαρχο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε τρομακτικές τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι δράστες έπραξαν σωστά διότι ο κ. Μπουτάρης είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις. «Είναι σαν να λένε ότι δεν φταίει ο βιαστής, αλλά η γυναίκα που φοράει κοντή φούστα» είπε.

Nέο tweet από τον Μπουτάρη

«Όσο είμαι δήμαρχος δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων .Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!». Ο Γιάννης Μπουτάρης, μέσω Τwitter, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, διατράνωσε τη βούλησή του να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει να είναι δήμαρχος για το καλύτερο μέλλον της πόλης.  

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός» είχε δηλώσει χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης εισήλθε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταχειροκροτούμενος από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.